miercuri, 3 august 2011

Clatite cu dulceata de zmeura


Ingrediente:

125 grame de făină 
2 ouă
120 ml lapte 
120 ml apă, apă minerală sau bere
2 linguri zahăr
1 pliculet zahar vanilat
un praf de sare
ulei pentru prăjit
1 borcan dulceata de zmeura sau orice alta dulceata preferati.
Preparare:
Amestecam ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, adaugam  laptele si apa apoi faina. Amestecam pana obtinem un aluat subţire şi cremos.Lăsam aluatul să se odihnescă 30 de minute.Încingem o tigaie la foc mediu. Ungem cu puţin ulei şi adăugam un polonic mic de aluat . Rotim tigaia pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa acesteia. După aproximativ 2 minute desprindem marginile clătitei cu ajutorul unei spatule şi o întoarcem. Coacem şi pe cealaltă parte timp de aproximativ un minut.Continuama fel cu celelalte clătite.La final le umplem cu dulceata de zmeura.Clătitele se servesc calde, rulate sau pliate.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu